Publicerad Lämna en kommentar

Nötkött och Innanlår

”Nötkött är kött från nötkreatur. Nötkött äts bland annat som oxfilé, eller mals till nötfärs och används i biffar eller hamburgare.” [1]

Innanlår är en flexibel del av nötdjuret och gillas för sin milda nötsmak. [2]

Anledning till detta är fibrers längd i Innanlår eftersom fibrer i nötkött har olika längd. Köttdelar som har kortare fibrer passar bättre till snabb tillagning. Snabb tillagning är mångas favorit och om du vill laga mat med längre koktid så kan du välja andra köttdelar.

Oftast väljer man kött med längre fibrer till långkokta mat, som grytor till exempel.

Kött som Innanlår med kortare fibrer passar bra till snabb tillagning. Det passar bra som lövbiff och tillagas hastigt i pannan, ugnen eller på grillen. Det passar utmärkt till råbiff också. [3]

Alltid bra att veta är att skära kött mot fibrer så att det är bra kokt och mjuk med snabb tillagning. [4]

Vi har ett bra sortiment av nötkött och innanlår i butiken med hög kvalitet och bra priser! Välkommen till oss på Ale Kött och Chark.

Källor
[1] https://sv.wikipedia.org/wiki/Nötkött
[2] https://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/not/innanlar/
[3] https://www.gardssallskapet.se/kottguiden/styckdetaljer/notkott/innanlar
[4] http://recept.se/artiklar/hur-skar-jag-i-kott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *